Santiago de Compostela
Buen Camino!
Ontdek de Camino
leuk straatje HUis voor de Pelgrim.jpg
Leuke stadjes en plaatsen
Op weg naar Santiago
Data & Prijzen
kerk.jpg
Wanneer gaan we?
Check je agenda

Programma Camino de Santiago

 

Tijdens deze bedevaart/cultuurreis langs de Camino naar Santiago bezoeken we een groot aantal bijzondere plekken in Noord-Spanje. Een greep uit het programma.

 

Pamplona

Vanaf het vliegveld in Bilbao reizen we per privé-bus door naar Pamplona voor de eerste overnachting. Pamplona is de hoofdstad van de regio Navarra en een temparamentvolle Spaanse stad. Hier bezoeken we onder meer de kathedraal en de historische binnenstad.

 

Santa Domingo de la Calzada

Het typische Noord-Spaanse stadje Santo Domingo de la Calzada is beroemd vanwege zijn kathedraal, waarin een levende haan en een kip worden gehouden. Dit gaat terug tot een 18e-eeuwse legende. 

 

Burgos

Burgos is een gezellige stad met pleinen en straten vol winkeltjes en terrassen. In het middeleeuwse hart van de stad zijn ook tal van kapellen met prachtige kunstschatten te vinden. We bezoeken de gotische kathedraal van Santa Maria en het beroemde kartuizerklooster Miraflores.

 

León

Een volgende halteplaats op onze rondreis is León. Binnen de oude stadsmuren vinden we onder andere de Santa-Mariakathedraal, de Isidorusbasiliek en ook het Casa de los Botines en het Casa de los Guzmanes, beide van de beroemde architect Gaudí.

 

Cruz de Ferro

Tijdens deze reis wandelen we ook enkele stukken over de Camino. We lopen onder meer naar het Cruz de Ferro, een groot ijzeren kruis met aan de voet een enorme berg stenen. Deze staan symbool voor de zorgen die pelgrim hier achterlaten.

 

Astorga

Een ander beroemd monument van de kunstenaar Gaudí vinden we in Astorga. Daar bouwde hij een bisschoppelijk paleis in de van hem bekende bouwstijl.

 

O Cebreiro

Naast mooie steden telt Noord-Spanje ook tal van bijzondere dorpen. Een daarvan is O Cebreiro. Het staat regionaal bekend als bedevaartplek vanwege een bloedwonder uit de 14e eeuw. We horen meer hierover tijdens een bezoek aan de plaatselijke Mariakerk.

 

Santiago

Het einde van de Camino is voor elke pelgrim natuurlijk het graf van Sint Jacobus in de kathedraal van Santiago. Uiteraard nemen we deel aan de pelgrimsmis in de kathedraal in de hoop het wereldberoemde wierookvat te zien slingeren. Onder leiding van een lokale gids worden we rondgeleid langs de mooiste plekjes van het middeleeuwse stadje. Er is voldoende tijd om op eigen gelegenheid de vele gezellige straatjes met restaurantjes en winkeltjes te verkennen of een van de interessante musea te bezoeken. 

 

Vraag de uitgebreid brochure aan